Ko investiram, moram razmišljati o izhodu-old

Ko investiram, moram razmišljati o izhodu

Datum: 20. 1. 2020, 16:00 – 18:00

Potencialni in obstoječi investitorji, pridružite se nam v Šoli za vlagatelje, kjer tokrat gostimo Petra Globokarja – Stifel.

Z vami bo delil svoje izkušnje in nasvete:

  • Kdo investira v startupe, mlajše in starejše, in zakaj (angeli, VCji, Private Equity, banke,…)
  • Kako vrednotiti investicijo v startup brez ali z prihodki
  • Sindicirano investiranje, vrednotenje in dilucija
  • Kako oceniti timing in verjetnost uspešnega exita
  • Vrste exitov: strateški ali finančni exit
  • Proces exita: planiranje, priprava in drugi parametri uspeha

Peter vodi investicijsko bančništvo v Evropi na področju informacijske tehnologije pri Stifel Financial Corp. Stifel je ameriška investicijska banka ki kotira na NYSE, z več kot 7,000 sodelavci v Ameriki in Evropi. Stifel je na prvem mestu po številu zaključenih borznih financiranj v Ameriki za podjetja srednje velikosti (mid-market) in tudi na prvem mestu zaključenih M&A tranzakcij na področju informacijske tehnologije. Peter se je Stifelu pridružil z prodajo Mooreland Partners leta 2019, kjer je bil eden od ustanovnih članov. Prejšnje delovne izkušnje je tudi nabral pri Nomuri, Broadview in EBRD. Ima več kot 25 let izkušenj na področju investicijskega bančništva in investiranja v svetu tehnologije in rasti. Peter je slovenski in francoski drzavljan, rojen v Nemčiji in živi v Londonu.

Preverite termine in se prijavite TUKAJ

Šolo za vlagatelje organiziramo izkušeni vlagatelji tveganega kapitala iz Kluba Poslovni angeli Slovenije & Kikštarterja v sodelovanju z SAŠA inkubatorjem in Katapultom. Dogodek financira Slovenski podjetniški sklad