Vloga poslovnega angela po investiciji v startup-old

Vloga poslovnega angela po investiciji v startup

Potencialni in obstoječi investitorji, pridružite se nam v Šoli za vlagatelje, kjer tokrat gostimo Branka Drobnjaka, ustanovitelja in predsednika Poslovnih angelov Slovenije.


PRIJAVA

Spregovoril bo o vlogi poslovnega angela po investiciji v startup:

  • Ko startup dobi denar, če nima plana -> trošenje podivja. Imeti morajo pravila za trošenje.
  • Sprememba procesov poslovanja, ki morajo biti popisani.
  • Planiranje / kvartalno / mesečno / tedensko. CRM, likvidacija in avtorizacija, odprtost, načelnost, transparentnost.
  • Pogovori o primerih: Cleanshelf, Eurosender, Blub blub, Mali junaki.

PRIJAVA

Branko Drobnak je ustanovitelj in predsednik kluba Poslovnih angelov Slovenije, ki ga je ustanovil leta 2007 in ki povezuje slovenske startupe z investitorji. Širši javnosti je znan tudi kot ustanovitelj in direktor borznoposredniške hiše Poteza, ki jo je ustanovil leta 1992, ko je bil vlagateljski trg pri nas še v povojih. Sedaj je aktiven v podjetju Arima, kjer se ukvarja z investicijskim bančništvom. Kot svetovalec svetuje večim podjetjem, ter je aktivno vključen v svetovalni odbor podjetja Acies Bio.

Kot poslovni angel aktivno svetuje mladim podjetnikom in investira v startupe, kot posameznik ali pa v sodelovanju z drugimi poslovnimi angeli. Med njegovimi prejšnjimi investicijami so na primer podjetja kot so Acies Bio in Double Recall. V zadnjih letih pa je med drugim svetoval in svetuje podjetjem DS Meritve, Datainfo, SparkLPG, Redstart Instrumentation in GlobalCore.

PRIJAVA

Šolo za vlagatelje organiziramo izkušeni vlagatelji tveganega kapitala iz Kluba Poslovni angeli Slovenije & Kikštarterja v sodelovanju z SAŠA inkubatorjem in Katapultom.
Dogodek financira Slovenski podjetniški sklad.